first pregnant

Nk tanye sape yg ade kencing manis semasa mengandung,apa yg bgus untuk turunkan gula tu ye? sy baru 6 weeks ..

26 Balas

saya mengandung je ada GDM. lepas bersalin takde dah. utk kurangkan bacaan gula sy mkn bendi. celur atau goreng pun boleh. yg penting lendir tu berkhasiat.mkn dgn nasi.hehe air barli tanpa gula minum at least satu cawan sehari. jus epal hijau blend sendiri tanpa gula. bnda manis kurangkan.