makan laksa

Hi ,nk tanya,saya baru pregnant 7 minggu, boleh ke makan laksa? Minta pndpt sbb ni ank first?

29 Balas

Boleh je makan sis, laksa takde masalah. Tapi kalau sis makan tu, ade rase lain macam stop la makan. Lain orang, lain reaksi badan untuk sesuatu makanan tu.

skrg laa nk mkn mcm2 pn sis..segalanya bleh tp yg berkhasiat utk baby laa..jgn nk mntk mkn pelik2 plak 😝😝 tkut memudaratkn baby

Saya makan je laksa . Nenas pun makan sikit . Ikut badan jugak sis . Saya takde alahan now 10minggu dh . Semua okay je

Blh je sis... Sy 10weeks teringin sgt mkn laksa letak nenas, jd sy bt sndri... Hehehe... Tp nenas masak la...

Klau xrasa mcm brangin bdan ok ja sis..sy ni..angin ja bdan.sakit bdan...laksa kna pntg.

5y ago

Tula saya pun berangin badan bila makan time perut kosong dulu,tu takut bila pregnant jadi berangin juga

Bolehhhhh tp jgn bermangkuk2 pulak ye.. makan apa2 pon kena bersederhana..

saya makan ja msa preggy..lepas bersalin bru sya pantang setahun..

sy masa mengandung memang tekak ni rase nak makan laksa je hari2.

Boleh sis.. Sy 1St trimester mmg laksa je blh masuk tekak

Npe.x blh plk.. Mkn je.. Jgn boh nenas dah la.. Baru sgt lagi