boleh makan laksa sarawak tak ?

hye mommies , waktu pregnant boleh makan laksa sarawak tak?

9 Balas

makan je if tak memudaratkan. saya makan laksa Utara 3 hari berturut turut dan sehari tu makan 4-5 kali laksa utara. Yang tak boleh dimakan oleh ibu mengandung adalah bends yang boleh memudaratkan kandungan dan ibu.

Try sikit dulu .. kalau ok , haa mkan je .. kena try and error bru tau mana yg dpt makan mana yg x sbb lain2 bdn kan .. ada yg boleh makan ada yg x leh sbb mual atau masok angin ke apa .. jadi kena try dulu bru tau

Sy makan ja,mngidam laksa sarawak..masa tu baru 2bulan lbih rasanya hehehe..nnti bpntang xdpt dah sbb ada laksa sarawak ada udang heheh nnti gatal..

boleh jeee 😊 lepas besalin nnti yg tk bleh sbb brpantang 😂 ktk mkan jak dlok sblum lpas bersalin sik bleh hehe..

sy br lepas mkn.sb ngidam.elok ja xde pe..lgpn bkn dia guna bhn yg mendtgkn bahaya pd kndungan

time pregnant sy mengidam juga laksa sarawak, suami kata makan ja kalau mau makan 😁

saya makan je awak, org tua saya tak kata apa pun. yg tau time pantang yg tak bole.

cuba makan.

bole je