Selalu craving laksa

Nak tanya siapa dulu pregnant selalu craving laksa? Nak tau jugak keluar baby ape sbb sy skrg suka sgt makan laksa 😂 firstbaby baru 11week wallahualam huhu

4 Balas

maaf puan sy pun kurang psti ttg ni..nnti kluar baby apa..😅✌🏻mcm sy dlu asyk nk makan bubur nasi dkt smua tmpt yg ada jual bubur nasi..kejap nk g marrybrown nk mkn bubur nsi dkt situ .kekdg bubur jual dkt pasar malam .kekdg bubur ahmad jual dkt stall tepi jalan..kekdg nk mkn bubur ayam mcd...kekdg nk makan bubur ayam chicken texas...dgn suka sgt nk makan kek...jup kang rs nk makan cheese cake...kek batik... indulgence cake secret recipe termasuk sup2..tp alhamdulillah sy dpt ank pmpn...lepas lahir dia nya feberet pun mmg bubur nasi😅😅😅✌🏻kalau xdpt bubur nasi dlm sminggu tu dia blh jd ilang selera mkn...kalau dh sminggu makan nasi lauk mcm2 nnti ada satu hari tu dia tak nak makan nasi jd kena g beli bubur dan dia akan berselera untuk makan bubur..dia akn reset diri dia sndri dgn makan bubur nasi shj dgn jagung ..mcm jagung pun sm juga ms sy pregnant dlu pantang dgr ada psr mlm ..🤣🤣🤣msti pesan dkt husben nk jagung..hehe... tgk2 bila ada anak .hamik ko🤣🤣🤣rupanya dia akan suka makanan tu jd feberet dia.bubur nasi.sup tulang..jagung dgn kek...smua jnis kek dia suka makan .🤣🤣 ✌🏻jenuh pula nk buat kek selalu bila dia minat suka makan kek . .hehe🤭🤭🤭...tp xtwla orglain mcmne..tp ank sy mcmtula..bak kata mak sy .apa kita suka makan ms pregnant sok mcmtu la ank nnti...nsbla ms slalu nk makan tu makanan yg mudah nk d cari..kalau tak jenuh nak mencri nya..😅😅😅✌🏻kang sushkn husben pulak nk mencri nya..

2y ago

oh mcm tula ye hahahaha 🤣🤣 saya sebenarnya bukan penggemar laksa tapi sejak pregnant dia punya teringin tu asal ada je laksa free saya makan 😂 itu pelik tu wallahualam. Tapi saya craving makanan pedas dan berkuah , tapi saya asyik teringat laksa je 🤣 padahal dulu masa anak dara xsuka laksa sangat suka bihun sup lagi

sy pon craving laksa jugak hehe.. mula2 tu langsung x bolh nk mkn mulut pahit try g beli mkn2 lgsung tk sedap rase plik awal2 pregnt dulu,skrg dh bolh mkn sy masak sdiri speriuk teringin punye pasal hari2 hadap slagi x habes huhu skrg usia kdungan sy 12w+ 😁😁

2y ago

oh yeke wah bestnya, saya risau nak masak sendiri takut x habis sebab sorg je nk makan 🤣🤣🤣 pastu suami pulak asyik nak makan nasi , kena sedia masak lauk kt dia sbb sy suri rumah

Gender baby boleh tahu melalui scan sahaja. Selain daripada itu tidak ya. Sebagai seorang pencinta laksa, saya bersalin baby girl haritu.

2y ago

itula saya faham 😂 cuma nak tau ade x pengalaman cam saya 😂 masa anak dara saya x suka laksa. skrg ni pantang je ada laksa free ke , dan suami risau sebab dulu sy penah gugur tp skrg ni alhamdulillah makan je laksa kalau ada org bagi sebab suami risau nak bagi saya makan. saya akan panaskan dulu laksa tu baru saya makan . Dulu saya ada gangguan sihir patutla saya xboleh makan limau , alhamdulillah skrg sy kena berhati² jela doakan sy aaminnn tp naluri sy ada rasa mcm baby girl 🤣 wallahualam

Sbb laksa ada masam Heheh , salu awal2 mengandung mual2 or tekak kita mmg nak makan benda masam2 je salu . Normal puan heheh

2y ago

Lagi satu saya takla craving masam tapi suka sebab isi ikan tu rasa puas. kalau bihun sup saje kan xde pati ikan tu yg saya suka tu hehe wallahualam tapi x minat pun la benda2 masam