Paksa bersalin sebab baby besar

35week baby besar 3kg..kena minum air gula utk tgk kencing manis...klu ad kencing manis kena bersalin opret...tp sy xde mslh kencing manis,darah tinggi pn xde..ap pendapatan anda...sy nk bersalin normal... #ingintahu #pleasehelp

8 Balas

Sy scan 35minggu 3.3kg.. Doc x ckp apa pula.. Doc mmg bgthu baby bsar.. Sbb sy ada history baby bsar sblm ni.. Bersalin normal dan tiada kencing manis.. Harap kali ni dpt bersalin normal jugak.. Aminn

3y ago

yeke..lg besar...tp sy knp suh opret...sy pn xde mslh kncing manis...sy pn xtaw sb ap...

semoga dimudahkan urusan . scan berat baby ni tak tepat pun kadang . saya dulu pon dah 3rd tri doktor ckp baby besar 3.5 mcm tu .elok lahir 3.0kg .

3y ago

amin...tu la kdg scan xbtoi...ni xde plk nk kate masuk ubt...kate trus nk czer je...tu heran tu...

saya gdm on insulin. paksa brsalin 38 week. alhamdulilah bby sy xbesar pun. tpi entah knp dia kata bby sy besar 😂😂.

3y ago

normal. tp kbnyakan scan ni xbtol. 😂

sy scan smlm 25 mnggu berat baby 900 gram lbih.. dktr ckp trlbih bsar, tgah tggu kputusan kncng mnis

Nk buat mcm mne. Kena ikut pendapat/saranan doktor & ikut prosedur.

3y ago

Saya pula ada GDM on metformin. Kena bersalin tak boleh lebih 38w. Skrg baru 18w lebih. Saya akan usaha dulu utk bersalin normal kalau tak boleh redho jela kena induce/czer. Semoga kita & baby sihat dan selamat.

kadang2 tidak sama scan doktor baby saya lahir 2.9 scan doktor 3.3

3y ago

tp prtama kali scan doc ckp sy cpt 2mingu..nk dkt akhir ikot yg asal...da kate xckup bln..baby besar...

In shaa Allah dipermudahkan segala urusan puan 🥰

3y ago

amin..t.kasih

semoga d permudahkan urusan puan utk bersalin..