BILA BUKA BUKU PINK

Salam nak tanya korang call kk untuk booking buka buku pink lps scan nmpk janin n heartbeat atau pon lps upt positif trus call utk bukak buku.. ni ank kedua sy tp lupa masa ank 1st dlu mcm mna..

6 Balas

saya lepas check UPT +ve dan period lewat seminggu, tak ada period/bleeding datang juga, saya terus call KK dan nurse terus bagi appointment. nurse cakap nanti kalau dah scan di swasta bawa gambar scan tu sekali bila appointment. kalau belum scan tak apa nanti dia scan di KK.

5mo ago

tq awak

sy buat scan dlu ms 12w, tgk bby ok dan hearbeat pun dah dgr elok... terus pergi kk amik tarikh appointment... nurse pn xde tnya knp lewat dtg selagi kita xde apa2 penyakit atau pregnancy history yg teruk sblm ni..

kalau saya lepas check upt positif, saya gi scan kat klinik swasta dulu untuk confirm. masa scan tu dah 8 minggu nampak kantung dan heartbeat. pastu baru call kk booking nak buka buku pink

5mo ago

tq awak

sy scan kat swasta dlu..smpai dgr heart beat..then bru call kk.. sy call masa 9 weeks mcm tu..buka buku 11 weeks..masa p buka buku..nurse pesan suh bwak skali gmbar scan kat swasta tu..

5mo ago

baik awk terima kasih

nak call before scan pun boleh, nk call after scan pun boleh. yg penting kena book appointment buka buku pink before 12weeks

5mo ago

tq awak

sy tnggu agak agak nk dekat 11 week baru call kk sbb selalu kk bg sy appoiment 11 weekk ke atas cmtu

5mo ago

tq awak