Tahi Kuning + Hijau

Nk tanya Mommies2, normal ke x baby 3m3w tahi dia kaler hijau + kuning. Dh sminggu tahi dia warna mcmni. Bleh sape2 bg kterangan x? Risau plk. Kalau xde pape alhamdulillah. 1 baby. Tq Mommies2 ?

Tahi Kuning + Hijau
4 Balas

Ni maksud dia dpt susu cair bnyak. Klau bg tek sblh kanan 1 sesi. Sesi kedua bg lagi sblah knan. Biasa tu awal2 ssu cair dlu. Lama2 mnum bru dpt ssu pekat. Nurse ad ajar sy. Bg sbelah bnyak kali skit. Smpai lper lg bgus. 😅. Bila njis dh wrna kuning gold. Brula mksudnya dia dpt dua jnis ssu tu.

5y ago

Yup

Sbb dpt foremilk (susu awal yg cair tu) n kurg dpt susu yg pekat, mmg jd cmtu.. baby sy bru 28hari pn sama sbb dia jenis minum susu utk tdo.. minum jap pastu tdo, kecuali betul² lapar baru dia minum habis²..

5y ago

Owh mcm tu caranya... Tq sis 👍

Klo fully bf tgk apa yg kit makan.. So baby akn kluar popo mcm kita mkn.. Klo dia sakit perut kna check pmakanan kita

5y ago

Maybe xda apa kot..

Bagi susu apa? Camper breastfeeding dengan formula kah?