Kamcing Gg

Nk tanya kamcing gg wjib ke.. Sblm ni sy cek kk kna buat dh 7bln sy refer swastar doc kata xbuat pun xpe cz dh 30 weeks

21 Balas

Cucuk kncing ggi tu perlu buat tuk elak sawan masa bersalin. Kalo xmo buat tu terpulang. Tp kalo buat cek up kt klinik krjaan mmg kne ccuk. Tuk first prgnt 2x. Saya kne time 24w n 32w. Jd xde mslh pon kalo 30w nk kne ccuk. Selagi x bersalin selagi tu sempat lg tuk kne ccuk

4y ago

😂

Saya check up swasta pun doctor cakap tak wajib. Kalau nak dia cucuk, tp kalau tak pun tak wajib

Saya belom lagi kena sudah 29minggu lebih, second preggy. Masa preggy first kena 26minggu taksilap.

Kena la... Takut nanti jadi kancing gg... Ada sbb doc klinik kerajaan suruh cucuk

Aritu sya 29weeks 1st cucuk kancing gigi,kali kdua nanti minggu hadapan 35weeks.

Sy 29weeks, bru je kene cucuk. Nurse kate nt sebulan lg kene cucuk kali ke 2

Wajib. Kalau first pregnancy 2 kali.. Next pregnancy sekali je

Kt kk wajid.. now sy 32 week, dh kena 2 kali cucuk.

Wajib...sy dh msa 27weeks aritu..now dh 32weeks...

Wjib la cucuk kancing gigi... Sy 27w dah cucuk