perut kerap mengeras

Hi nk tanya.. Kalau perut asik mengeras dlm 30 minit mcm tu.. Kenapa ye? Baby tendang sangat kuat ? kiraan kick Baby cukup 10 .. Ni rasa mengeras dah dalam 2 hari.. Nak jalan pun dah sakit kat bawah.. Rasa mcm ada benda je nk keluar.. Ramai tegur perut dah jatuh.. Mak sy pun ada tgur kalau perut dah jatuh ,maksudnya xlama lagi.. Sy bru 35 Week.. Ada kemungkinan ke bersalin awal? Perut mengeras tu normal kan? Tapi kalau kerap mengeras dlm 30minit 30 minit tu, kena g hospital ke? Sy ada Check Up selasa ni.. Esok pun nk ke hospital sbb ada khusus peneman.. Tq

1 Balas

Kalau sy lah kan.. Ni sy ye... Kalau tendangan tu cukup 10 sy akan ignore dulu ke hospital. Sbb sy x suka pi hospital awal sgt. Sy akan tunggu contraction sakit dtg atau air ketuban turun baru pergi. Kalau mengeras ni sy anggap xda apa2 slagi baby kick cukup.

4y ago

Okayy sis.. Thank-you ye.. 😍