Perut mengeras week 33

Hi Moms! Saya ada confusion sikit pasal perut mengeras. Dah check up KK, nurse kata “itu normal sebab time2 mcm ni dia tengah nk ambil position untuk prepare labour. Bila nk dekat bersalin, mengeras tu lagi kerap dlm beberapa saat dia mengeras lagi” Saya mengeras ni pun kerap jugak tpi lepas pujuk dia lembut balik. Jadi mcm mana nak beza dgn tanda bersalin ye? 🥹

2 Balas

Tanda bersalin tu awk akan rasa comtraction yg makin kerap, sekali dgn pinggang cramp and rasa nak terberak. Kalau saya, perut mengeras sekali dengan cramp pinggang. Skrg makin kerap juga rasa, 2 kali seminggu. org kata braxton hicks tak sakit, tapi sy rasa sakit sampai keluar jugak la air mata 😅

tanda bersalin, kejap2x dia mgeras, makin lama makin kerap, keluar lendir darah, air ketuban , tapi awak 33w, inshaAllah takda lagi kot.

11mo ago

Setakat ni kerap mengeras je, lendir darah air ketuban disertai sakit belakang takde lagi. Harap2 false contraction sbb terbaca bnyk yg due sama tapi dah bersalin 😩