acid folic

Nk Tanya ibu2 kat dlm ni.. Seeloknye klu kita nk mkn acid folic tu bila.. Sblm mkn pagi atau slps.. ?

16 Balas

seingat saya dlm video siti awe rasanya makan selepas makan, maksudnya kata dia elok kita dh makan, kita makan ubat kita sekali biar ta lupa tapi klu was was sis refer doc senang klu dgr cakap org nanti sis rasa betul ke ta betul ke

Kebiasaannya doc n nurse pesan seblum mkn, means perut kosong kalau pg tu, kalau malam ke sblm tidur nk mkn in case pg lupa mkn, make sure 4 jam lepas mkn ya.

1-2 jam sebelum atau selepas makan. Mana2 boleh asalkan ada gap 1 2 jam tu utk penyerapan yg lebih baik

Sy mkn semua supplements lps solat subuh. Pkl 8-9 tu dah boleh sarapan pg. Neurogain je mkn lps mkn

Saya mkn slps mkn pagi kdng sblm mkn pagi..confused mn yg btl ye..selepas ke sebelum🤔🤔

Sye slalu makan pagi sebelum bfast. Bangun tdo je bende pertama makan acid folid dlu huhuhuh

4y ago

Sama la hehe

Tak kisah La pg ke.... Mlm ke... Yg penting masa prut kosong tau

Sy mkn sebelum tidur. Gap 2 jam perut kosong jarak dgn time last makan

Saya mkn mlm. 30 minit sebelum mkn atau 2 jam selepas mkn

Mkn pagi sis lepas subuh.kul 9 dah boleh makan sarapan..