First Pregnancy

Hi. Nk tanya boleh ke guna pencuci MissV masa mengandung? Ada effect untuk baby ke kalau guna? Skrg saya pregnant 5weeks.#ingintahu #firstbaby

8 Balas

Takyah guna. Mcm saya keputihan teruk haritu doc suruh cuci miss v pakai garam bancuh dgn air suam… pastu cebok kan je kat bawah tu.. Alhamdulillah keputihan dah tak gatal dan tak warna hijau dah. skrg keputihan sikit2 je ada

tak elok guna pencuci blh kering kan miss v.kalau ada masalah keputihan skit2 tu normal kalau tk sis cuma rebus sireh tunggu suam blh buat air basuhan insyaalah miss v wangi dan keputihan pon hilang

Tak perlu pun sis melainkan dpt dari doktor. Mcm sy dapat sebotol kecil dari doktor sbb ada mslh keputihan tp sy xguna pun 😅

tak pakai sbb kita punya v sensitive masa pregnancy dan kdg benda asing ta baik. lg bagus basuh mcm biasa kecuali doctor sruh

pencuci vagina ni bukan keperluan pun. klu kita ada masalah vagina pun, doktor minta stop guna

tak elok sis guna pencuci missV tu. guna air paip sahaja da memadai

putik telaga dara dari JRM blh guna

Guna air saja