Kuning @ jaundice

Just nk sharing my 1st time being a mom.. Setiap mami2 yg bru menimang cahaya mata even bukan anak sulong, confirm akn risau bila prgi check klinik baby ad kuning.. mcm tu jgak dgn sy.. At first kuning anak sy tk tggi sgt 10.2 wktu sy bwak prgi klinik swasta since sy bersalin pon kt klinik swasta, then balik oantang kt kg husband.. follow up kt kg under government tp untk kuning mmg bwak prgi swasta.. then doc bg next appointment after 2days.. Begitu la rutin sy dlam tempoh pantang every 2-3days bwak baby pi check kuning.. within a week kuning anak sy trun smpai 3.2.. Kat sini sy nk share, sy tkde bg apa2 baby minum mcm yg dlam internet ckap .. bg mnum air sekuang cina la, air anggur hitam la & etc… MIL stiap hri mndikan baby dgn daun ketum .. yessssza daun ketum .. stiap 2x sehari mandikan dgn daun ketum, alhamdulillah, dgn izin Allah trun kuning anak sy .. Ni bukan first mil bt kt baby sy, malah cucu2 dia yg sebelum ni pon dia mandikan dgn air rebusan daun ketum .. also bwah tempat tido baby dilapik jgak dgn daun ketum tu (5hekai) #justsharing

2 Balas

dh lame soalan ni may i know how are u now ❤

10mo ago

Thanks for asking, I’m great 😊.. having mom’s life with 2 awesome kids