jangan kecam cuma nk luah jeeeeeee

salam ade tak sesiapa prnah ade pengalaman suami mnum air ketum? suami mnum air ketum ni dia bgtahu sy sendiri sbelum ni mnum senyap2 belakang sy patut la ade yg tak kene dgn dia tapi tu la naluri isteri tak pernah salah. cuma nya kalau suami minum air ketum mcm mana cara nak suruh dia berhenti minom ketum. sy dah la sarat mengandung diuji mcm ni pulaa. banyak lagi bende lain bole ikhtiar untuk tenaga, mula2 untuk tenaga lama2 esok bergantung hidup pulak dgn ketum. 😌mcm mana nk buat ye. sy dh soh dia benti minum ketum tu sy tahu tak mudah, tapi org lain tu boleh je nekad benti mnum ketum ni dia siap mntk izin sy plak nk mnum ketom. hadoihai stress betul dibuatnya. sy takkan izinkan dia mnum ketum sbb perubahan dia dh banyak, kadang2 tak trkawal baran nya tu. ape ptut sy buat ye

4 Balas

wslam. ye ada sy. tp dia minum tk campur apa2.. suami sy baran. bila minum air tu jd kurang baran . lpstu klau tk mnum air tu dia tk blh nk kerja . duit plk tk ckup. jd sy biar jela buat msa skrg .. ada pkir jgk ank nnti mmbesar mcm mna.. sy pun igt nk sruh dia berenti tk lma lg .. tp ssh sbnrnya penah je sy sruh benti tp dia kata dia tk blh kja .. sis sruh la dia pkir masa depan ank. jgn stres2 ye..mngdung tk elok stres

1y ago

suami sy campur air gas.. utk keje jugak. sy dh suruh die berubah tapi taktahu lah kan

Ada pengalaman, tapi bukan suami. Tapi pakcik saya. Ketum tu dia minum campur2 ke? Kalau ye jangan buat main, sis nasihat tegur je banyak kali sampai dia muak. Cakap lah dekat dia, taknak jadi contoh yang baik ke dekat anak. Anak lahir nak membesar dalam environment yang bagus. Fikir la anak dengan isteri. Takde kepentingan keperluan langsung ketum tu. Perabis masa, duit.

suami sy pun minum air ketum dulu sbp terikut ikut dng kawan sekerja.. tp skrg dah lma berhenti sbp tau ada salah satu kawannya muntah darah disebapkan terlalu minum air ketum tu.

Suami cri ketum untuk bg tenaga tp dia tkdw cmpur ape2 cuma cmpur air gas. Tkde la brubah perangai or jd bran jd sy bg je dia minum.