tips

nk mntak tips hamil selepas keguguran?

6 Balas

Sy last feb 2018..keguguran 7w+..alhamdullilah mac 2019 sy preg.. Skg msuk 39w.. Sy b'pntang slma sbln juga.. Sgt jga pntang.. Period sy jnis x teratur.. Jdi sy sllu google utk cara cepat lekat.. Cba sis jaga pemakanan sis n suami..sllu mkn mknan y buat cepat lekat.. Misalnya tiram..klau blh trima tiram mentah.. Itu y t'baik.. Sis mkn acid folic.. Urmm.. Bila b'sama suami..sis try dgn mood y lbih rangsangan n suasana y sejuk lbihkn ghairah.. Ni antra tips2x y sy bca dlm google.. Hrp m'bntu..sbab sy rsa mcm m'gena 2 tips dri google tu.. Hehe.. Sntesa b'hrp n doa juga..

bykkan bdoa, dan sy amalkan jamu nenek ni masa pantang, lepas dr kguguran, sy tk dtg period ,2mnggu lewat, 15/10 sy check upt positif, alhamdulillah, mse 1st pregnant tu, stahun lebih ttc, jamu ni kkak sy yg suggest suruh makan, kkak sy ckp dia subur, kalau mkn jamu ni 😅 ,doakan kandungan sy kli ni bertahan smpai 9bulan ya

5y ago

and jgn skip mkn acid folic, sy mkn yg brand appeton tu

Hi Dear, so sorry for your loss. Praying that you and husband will get another 'cahaya mata' soon. Typically, you should wait 2-3 weeks before trying again. But make sure you're emotionally and physically ready. Take care and all the best.

Cuba macam biasa bila sudah betul-betul bersedia, sis. Nah, ini ada sedikit panduan tentang cubaan hamil selepas keguguran :) https://my.theasianparent.com/hamil-selepas-keguguran-lebih-cenderung-untuk-kehamilan

5y ago

trima kasih sis😊

Jaga makan dan kesihatan ya puan. Kalau boleh ambil acid folic dan vitamin untuk body ready to conceive lagi. Yang penting surround yourself with positive people. 😊

Kurma dan susu kambing.. Inshaa Allah lekat nnt