Sembelit Dikalangan Ank Kecil

Hi.. Nk mintak sikit opinion.. Macam mne nak elakkan sembelit dalam kalangan kanak2.. Umur ank sy 1 tahun 5 bulan tp ssh sangat nk membuang.. Naik risau da ibu dia..

49 Balas

tambah chia seed dlm air minum die tiap hari, baby saye pon mcmtu, skrg alhamdulillah senang mmbuang

mcm anak saya skrng ni... sya prasan dia buang air besar asyik nangis... makan sayur pun sma juga.

cuba try sawanah koko, anak sya pun kadg ada masalah sembelit, sya bagi sawanah koko, okay

Sis bagi makan buah naga, in Shaa Allah, mudah ank mmbuang.

bagi susu anmum ..sbb ada prebiotik..ataupun enfagrow gentlease

mkn buah betik.. elakkan pisang sbb pisang boleh jd sembekit

Bagi buah oren, jagung, betik n pisang n lebihkn air suam

Saya bg anak saya multivitamin yg ada prebiotik

2y ago

Yaa, saya pn nak tahu. Skg anak sya alami bnd sama. Naik risau saya

boleh amalkan bagi anak makan buah tiap Kali lpas mkan.

Bg byk mnum air msk. Try bg buah naga/pisang/betik