tuu sembelit ke?

anak saya seblm ii nii najis lembut jeee (berair sikit najis dia) tertiba najis dia macam tuuu. normal ke ank minum susu formula s26 dia tak nagis tapi tgk dia mcm ssh je nk teran kadang ii dia meneran tapi tak keluar pon najisnya. rasanya dah seminggu dia kurang membuang kalau membuang pon besar macam tu je. ada yg bagitahu sy kalau sembeli bay meragam kalau nk berak pastu 5hari tak membuang. macam ank sy 2hari sekali membung tapi tuu lh najis dia mcm dlm gambar agak keras sikit tapi dia tk nangis time membuang

tuu sembelit ke?
4 Balas

Hi sis, baby saya pun macam tu and doctor suggest tukar susu. Sekarang guna similac lactose free poops dia normal. Kalau bancuh susu tu kurangkan sikit dari sukatan yg disuggest.

sama anak sya pn mcm tu... susu pn yg sama jgk... skarng tukar similac.... alhamdulillah.... dia membuang mcm balas dendam.... tp shari skali 2 je dia membuang

tidak ngam susu dia sis..

Aah sembelit