Anak sembelit

Salam, ada tak solution utk baby yg sembelit? Ank sy 1 tahun 8 bulan, bila dia membuang nmpk mcm meneran, dan ada darah. Dh bawa jumpa doc, tp still nk cari cara lain yg mgkin blh membantu. Terima kasih.

2 Balas

baby cukup minum air masak tak? ada bg makan buah? kalau anak sy bagi makan buah naga, senang dia nak membuang. masa awal2 start makan, bagi buah pear untuk senang membuang jugak.

7mo ago

Skrg mmg tngh fokus pd minum air masak, makan makanan yg lembut dan buah pon ada bg. Nnt sy cuba buah yg puan ckp ni. Terima kasih ya.

Anak saya pon ade sembelit. Mcm2 cara da buat. Last2 jumpe Dr bagi ubat. Better sikit lahh. Tp at the same time, saya bagi probiotic.

7mo ago

Boleh tngk probiotic yg sia guna? Beli dkt farmasi ke?