Doktor tak bagi scan dulu.

Hi. Nk ikutkan kalau betul2 pregnant baru 2 weeks. TAPI double line sangat pekat. Sy priot 11/8 . Semalam 23/8 check upt double line terang disertai dengan kencing kotor. Nak scan dr kata tunggu next month. Sy actually risau sebab pernah ada sejarah keguguran setahun yang lepas. Masa tu baru 7 weeks. Valid ke UPT ni ?

Doktor tak bagi scan dulu.
6 Balas

follow je doc advice utk scan next month..mmg bgitula procedure nya. sbb doc kira lpm skali dah. jd anjakn lg week supaya wktu scan nti boleh kesan kantung bby. klu skg scan pon xnmpk ape.. next month klu scan pon cuma ats perut je..xpyh smpai tvs.. sy wktu scan xnmpk kntung doc nk tvs tp sy xbnrkn..sbb xselesa dab sy yakin dah ada bby..cuma xnmpk lg..jd sy sgup tgu 2 mgu lg.

4y ago

btul..sbb tu kne hold smgu dua.. x apa pun. yg pnting kne peka. apa2 drh yg kluar dr faraj kne trus rujuk doc..

😍 2week ? terangny upt sis... period regular x ? aah klu scan pn tk nmpk pape lg sis.. 2weeks bru mnjadi tp pelik jg upt terang sgt

4y ago

InsyaAllah sis.berdebar je rasa.

Sy xrasa awak baru 2 weeks. Boleh jadi period sebelum ni implantation bleeding. 2 weeks baru ovulasi. Ada kemungkinan awak dah 5-6 weeks

4y ago

Usually 5,6 weeks kandungan masih terlalu kecil. Kadang xnmpk apa pun lg.

Kalau scan kene dari bawah baru bole nampak.. Risau ectopic je.. Sebab die akan keluar darah macam piriod jgk

4y ago

Ya.

saya pon memula test preggy trlalu pekat sangat.. tp alhamdulillah bby sihat..

4y ago

Yeke sis. Harap begitu hendaknya. aamin 🤲🏻

follow je doktor suruh