normal ke

Nih time newborn kne cucuk tu skrng baby saya dah nak 2 bulan tempt cucuk dia memang mcm tu ke ?

normal ke
24 Balas

Normal sis..jgn letak apa2 ubat..nti dia akn brnanah dan pch sndri serta kering..lepas tu nti br nmpk ok..xslh sy dkt buku pink ada nurse kepilkn bgtw proses trsebut mcmne dan mcm mne by minggu selepas suntikan bcg d beri

Hi , tu cucuk BCG . Normal , sebab dia dh nak pecah dh . Jgn letak minyak ke apa² , nanti dia 3 bulan pergi cucuk vaksin nurse akan cek BCG dia dah jadi ke x , kalau xjd kene buat lg .

Normal sis,nnti dia akan bernanah n bengkak sikit..Biar xpayh letk pape nnti dia akan hlng sndri n jdi parut bcg

Baby saya dulu pun cm tu juga.. Siap berlubang lagi.. Takut saya tgk.. Bila dah 2 & half months baru la ada OK..

Yeah, normal. Ank sy smpat jdi kudis lagi.. Tp bila g klinik, doc kata normal. So xrisau laa

Normal la sis..sbb nnt kn nk jd parut bcg..jgn letak minyak,losyen or whatsoever...biar je

Biasa ja 2, nanti okeyy, biarkan ada parut ny, klu xda parut nanti kena cucuk lg.

Sis anak sya mcm tu juga pun.,nurse ckp tak pa2....

Jgn letak sebarang myk,atau terkena lotion.atas pengalam sendiri

Ank Saye xjd... Bln dpn mungkin ambik sekali lg