selera makan hilang

Ni sy pregnant anak yg kedua..tapi kali ni lain la yg pertama dulu..dulu mabuk dan hilang selera makan 2bulan ja..lepas tu ok normal boleh makan buat kerja macam biasa..huhu kali kedua ni lama pula..sekarng dah 4bulan tapi kadang2 rasa loya dan selera makan pun takda..badan pun cepat letih

5 Balas

Berbeza dengan sy, second pregnancy cepat sikit selera okay berbanding first dulu. Masuk 12 weeks je dah ada tenaga and semangat balik alhamdulillah. Sabar ya mommy, in shaa Allah nanti okay tu

5y ago

Bestnya dh ada selera dah ok..tq..tu la tu cpt2 ler sy ad selera mkn..penat takda tenaga ni

Sama sis. Sy pun tgh pregnant no 2. Letih lain mcm. Dh masuk 3 bln dh melepek je. Mkn xselera lgsg. Kena pksa mkn. Huhu

Saya dr awal kehamilan asyik nak makan je smpai la nak bersalin..kluar2 baby boy yg comel

Kalau x sis try mkn bubur or sup2.. jnji dpt alas perut dr kena gastrik dr xmkn pape

Sama la.. Hamil kali kedua ni letih dia lain macam.. Lain sgt y pertama..