saya nak tanya , ada petua untuk turunkan demam kuning tak 🥹 . mcm² cara dah guna tpii tak jalann .

15 Balas

kerapkan bgi baby susu badan,masa matahari baru naik pagi tu try bgi baby terdedah ke cahaya matahari (petua org dulu ii)

5mo ago

puan iekien, meriah tak meriah awak kena menyusu sekerap mungkin. sejam atau 2 jam sekali. tu je cara utk turun kan kuning. cari la fm yg sesuai dgn anak. selagi anak tk menyusu kerap and tak kerap kencing and berak mmg kuning takan turun

Saya mandikan air kucai dengan bagi susu 2jam sekali. Alhamdulillah kuning dia turun cepat je

Mandikan baby dengan air sirap sis .. sya buat mcm tu .. sya darah o

Bagi baby susu karihome..susu kambing,anak sy cepat turun kuning..

Sy guna Fm karihome . Turun demam kuning baby.