Is it okay to give a newborn formula milk?
Voice your Opinion
Yes
No
I am not sure

4440 respon

18 Balas

Yes kalau ibu xde susu or susu x cukup, if newborn ramai ibu dtg hospital sbb anak kuning ibu x bg cukup susu smpai berat pon turun, jgn takut nak bg baby susu formula yg sesuai if ibu xde susu or x cukup susu, please, sian baby lapar, kuning pon akan lg tinggi kalau x cukup susu, if susu mak ade tp x cukup keep on stimulating dan jgn give up, tp bg top up feeding supaya anak kenyang, kdg its take time untuk sesetengah mak tuk susu nak keluar, so mak kene keep on bg anak susu bdn dulu(for stimulating milk n biasekan die dgn susu badan) dan bru la tmbh susu tepung kalau die still x kenyang, then bile susu bdn da bnyk bg la susu bdn, don't be too eager for fully breast feeding, sian anak tu, ikut keadaan la

saya mengikut nasihat doktor untuk memberi susu formula kepada baby saya kerana susu badan tak banyak ketika baby saya ditahan di nicu selama 2 hari kerana demam kuning dan berat badan susut mendadak dari 3.36kg kepada 2.26kg. ketika itu baby saya masih dalam pantang dan sehingga sekarang saya masih memberi susu formula.

Saya saran kan bagi susu sendiri dari bg susu formula milk d usia bby masih kecil.susu ibu mmg adalah yang terbaik

Bagus @ tidak kadang kerana terpaksa sbb ada stgh ibu susu tidak mncukupi utk baby...

depends kalau maknya langsung xde bf.. terpaksa la bg formula. tapi tak digalakkan.better bf..

Bergantung pada situasi, tapi susu ibu tetap yang terbaik

Selagi isteri saya mampu, saya rasakan ianya xperlu pun.

Depends on the situation

I'm not sure

bopian 😓