Penyusuan bayi

Hi, new mommy here. My 30days baby selalu kena kembung perut. Perasan jadi camtu kadang2 bila bagi susu badan. Any tips anak prevent/overcome perut kembung selain sapu minyak telon? Betul ke susu badan boleh effect baby kembung perut? Rasa down sikit nak bagi susu badan kat baby 😔

6 Balas

Pemakanan tu, tu yg bayi jadi kembung. kena ambil tahu mana yg xboleh. mcm saya xboleh mkn sawi, anggur , soya. mmg anak akan mnngs kalau makn tu. bila chck pert mmg btl kembung😅

1y ago

Tu la sy pun kena jaga makan. Kalau tak esok tu mesti dia sakit perut 😅