Penyusuan bayi

Hi, new mommy here. My 30days baby selalu kena kembung perut. Perasan jadi camtu kadang2 bila bagi susu badan. Any tips anak prevent/overcome perut kembung selain sapu minyak telon? Betul ke susu badan boleh effect baby kembung perut? Rasa down sikit nak bagi susu badan kat baby 😔

6 Balas

Pemakanan tu, tu yg bayi jadi kembung. kena ambil tahu mana yg xboleh. mcm saya xboleh mkn sawi, anggur , soya. mmg anak akan mnngs kalau makn tu. bila chck pert mmg btl kembung😅

1y ago

Tu la sy pun kena jaga makan. Kalau tak esok tu mesti dia sakit perut 😅

masa baby kembung perut tu, dia ada nangis tak? kalau kembung perut, sapu minyak telon, buat urutan i love you, buat senaman basikal, buat urutan clockwise.

rasa susu badan la yg baby kurang kembung sbb bm cepat hadam. tp kalau betul, mungkin mom kena adjust pemakanan la kot. & buat urutan2 yg mom lain ajar.

1y ago

ohh okayy2, lega sikit dengar camtu 🥹 tq

Sme. Selalu kembung perut. Huhu. Asyik merengek jee. Ble dia muak semua susu, br dia mcm ok

Dah cuba burp kan baby tak setiap kali selepas susukan baby?

1y ago

kadang2 berjaya burp kan kadang2 tak.

dia cam merengek. risau sbb kerap juga kembung perut