Berat badan waktu mengandung

Hi new mommies semua, boleh share berapa KG badan naik waktu mengandung dan berapa KG berat turun lepas bersalin, saya GDM 1 point je gula 5.2 on diet control Bersalin czer. naik berat 10KG pada 39minggu lepas bersalin 15KG turun so far fully breastfeeding.

11 Balas

Hai , pengalaman sy . Berat masa buka buku 57KG , Last scan renap 36 minggu adalah 68.3 KG . 36 minggu 4 hari dah besalin . Lepas sebulan bersalin berat 56KG , sekarang anak dah 9 bulan lebih berat 52KG .

berat naik 2.5 kg. paling berat 62.5 kg. awal2 pregnant byk muntah & turun 2kg... lps tu naik sikit2 je.. gdm dc. lps bersalin turun 11 kg masa pantang.

Berat bukak buku 74.5..skrg 34w 74.5..ms 31w turun berat badan 71kg sbb deman truk..baby almost 2kg dah..harap ibu nya turun byk lps bersalin

Berat masa buka buku, 43kg. Masa bersalin 48kg. Berat semasa 41kg..xnaik banyak pn, ada sebulan tu langsung xnaik

Berat sebelum mengandung 70kg Waktu mngandung 68kg Lepas bersalin 58kg

Waktu bukak buku 37kg , masa mengandung 57kg , lepas bersalin turun 10kg. .

berat waktu awal pregnant 70 skg ni 38 minggu berat naik 91 hihihihi

berat masa pregnant 64kg n lepas bersalin 54kg

Saya naik19 kg lepas czer turun 12 kg

Berat mengdung 58kg..lepas salin 49kg