Pada pendapat anda, adakah nenas selamat untuk dimakan oleh ibu hamil?

Voice your Opinion
Ya
Tidak

1095 respon

10 Balas

boleh ja mkn..org tua sy pon bg ja mkn..tapi pastikan nenas yg masak..yg putik org tua sy takbg..sy start mkn nenas usia kandungan 8minggu..skarang 28mggu..nk mkn apa pon boleh ja...mkn ja..jnji beringat dn berpada2 lah ..sy pon kadang mkn takingat dunia..suami yg slalu ingtkn sy..😅

pernah tanya doktor psl ni doktor kata kalau boleh elakkan sebab nenas mengecilkan rahim. sy keguguran tp baby belum keluar lagi sy mkn sebiji nenas pukul 8 pukul 11 dah keluar semua smpi doktor terkejut tanya sy buat apa sbb dalaman dah bersih 🤣🤣

Kuantiti sikit.. Xperlu nak byk sgt. Asalkan tak kempunan

bole je jgn makan banyak la . nenas mudah je tak bole

Pada hujung kahamilan nak bersalin tu

nenas masak bole mkn tp jgn byk

Ya, dalam kuantiti sedikit

tidak utk awal kehamilan

no

ya