35 mnggu 5 hari

napa eh sakit perut senak sangat dekat uluh hati... sya dah 35 mnggu 5 hari... ?

74 Balas

35week 1hari . miring kanan salah . kiri salah telentang lgi laa mcm nak tecabut nyawa 🤣 . ade tak yg mcm sya .

1y ago

saya pun macam tu jugak

sama lah saya, nk masuk 35 week .. skrg tidur mcm tak tidur jer, siang mlm dduk tk kena, mlm lagi lah tk bole tidur .. pusing kiri sakit, kanan sakit, tidur melentang lagi tk bole pusing terus .. bila pusing kiri, baby dok kt belah kiri .. mlm lagi aktif baby .. skrg dh tk pakai bra siang mlm kalau dok rumah, senak sgt dada nih mcm pakai bra pulak rasanya .. hrp dipermudahkn kan segalanya 🤲🏻 baby first 🥰🥰

2y ago

Sama juga.. dah laa kerja shift. Mlm xtdur siang drive 1jam pergi balik kerja ke rumah. Letih sgt rasa

samacdgn saya 35 mggu 5 hari. Senak dekat ulu hati, perut kerap memulas dan cirit birit. Cecair discaj pun semakin banyak keluar tapi bukan mentuban. Kepala baby saya dah engaged. So just prepare beg ke hospital siap2 dlm kereta 😊

2y ago

cecair discaj tu mcm mana warna apa jernih ke apa...sya 35minggu 3 hr hrtu sllu kuar keputihan tiba2 bsh je spnder dia wrna putih x jernih

Masalah pedih ulu hati boleh guna cara letak sedikit garam di atas Lidah kemam dan telan. Air liur yg bercampur dgn garam akan hadam makanan Dan lancarkan usus. Semoga bermanfaat ya ibu2.

Sama la..br masuk 35 weeks..rasa kepala berat...bdn pun mls2 ...mlm tak boleh tido macam angin tak lepas 😅

2y ago

sama larh ngan saya

sm sis. bg sy pekara biasa. sbb kita dh nak dkt wktu brsalin.. dlu ank sy no 5.sy dh melahirkan dlm 37w5day. sbb tu. klau dh 36w up. sy akn sediakan semua brg2 nak g hospital. andai dh pecah ketuban. br sy g srh diri g hospital.klau mlm2. susah dh nak tdr. selalu je g tndas. nak baring kanan kiri pun. dh tak selesa.. di ari2 krp nyilu2..

sy pn same..stress ase nk tdo xleh..huhu

alhamdullilah sy selamat mlahirkan bby gurl pd 16/8 ary tue.....ms tue kndungan dlm 38mnggu

1y ago

alhmdlh tahniah sis

Sy 35 minggu 1 hari..baby active sangat..risau pulak..dye punya active tu mcam ada taman permainan dalam perut😂 sebelum ni ada jugak masa diam/tidur.. sekarang ni mcam tiap masa je dye aktif bergerak..normal ke ibu ibu sekali?

2y ago

Samaaaa . Malam aktif betul dia . Kadang sampai pedih ulu hati dgn mual time dia tendang . Tapi takpe kita positif je . Sb ada jugak baca kalau baby aktif tu maksudnya baby kita sihat 🥰

sama laa kite 35w 5d. Alhamdulillah so far saya kuat lg. bole memasak lg. tapiii bile dah lama dduk nk bngun tu. pehh sakit jgk.. nak kena suami tarik tangan ni bngun kan.. jalan pun sakit.. mcm penguin dah haha