Saya scan detail swasta 18minggu tp xdpt scan jantung sbb msih kecil. Perlu x sy ulang scan jantung.

Nanti di kk ada scan detail tak? Kalau ada scan di kk sy igt dah x pergi scan swasta lg.

5 Balas

Tengok pada KK juga ada KK buat detil scan ade KK mintak kita buat at luar.. Pregnant ank pertama dan kedua chekup at KK banda mmng dia mintak sy buat detil scan at luar sbb terlalu ramai patient untuk mereka hendel.. Anak no3 sy chekup at KK kg alhamdulillah KK kg buat detil scan cuma gambar scan dari KK x berapa cantik.. And elakkan lah buat detil scan bawak 20week.. Ade setengah klinik swasta dia org amik je patient untuk buat detil scan bawah 20 week sbb patient baya So dia org ikut je apa y patient nak.. Kalau buat detil scan jangan lah pegi klinik swasta biasa y xde kemahiran tentang kehamilan.. pegi scan at klinik y betul2 ade kepakaran tentang ibu hamil ney..

10mo ago

Tq puan. mungkin sy sy terlalu x sabar + risau sampai x sabar buat detail scan awal sgt.

detail scan dkt kk biasa akn buat klau ibu ada msalah kncing manis dll bru kk akan refer hosp utk detail scan tapi klau klinik swasta detail scan dbuat antara 18w-24w shaja but better pergi dlm tempoh 23w atau 24w

Kk kalau sy setiap kali app dia scan jantung baby je..yg tu wajib dia buat tp scan detail xde la

details scan biasa kt klinik swasta .. kalau nk buat better kandungan 6bulan keatas nanti ..

Kk takda detail scan. Yg ada scan biasa shj

10mo ago

ya .. betul tu