Ulang buat Detail scan trimester kedua

Saya ada buat detail scan week 18. Semua ukuran okay just jantung je tak dapat ukur sbb awal sgt. Patut ke sy ulang lagi buat detail scan ni. Klau mami2 dah terlepas buat detail scan awal sgt adakah mami2 akan ulang semula pada week 22 ke atas?

2 Balas

18 week development baby masih kecik. n distance perut mommy n baby jauh agak susah utk tembus. selalunya suggest dlm 21w-24w jgn lebih 25w knp sbb ketepatan dia da kurang if ada jantung lubang k or anything lemak dia da tutup that part look like normal. so my suggestion better repeat details. utk sedapkan hati mommy.. but make sure bfr scan tu makan dulu if perut kosong pun not ok for viewing in ultrasound image.

7mo ago

kalau masa buat detail scan, / 4d/5d scan, ada sembelit dr tu boleh nampak x?

detail scan blh buat smpai 24w xsilapnya. klu ibu ada budget, xde mslh