scan baby

Nak tanya.. Kalau kita xnk scan kat swasta.. Maksudnya scan jantina.. Nanti kat kk.. Doktor ada buat scan kan? Scan apa ye nanti? Detail scan n scan jantina ke? N brpe minggu nanti masa scan tu.. Sy skrg dah 19 week..

3 Balas

Tiap kali scan d klinik, doc akn scan biasa, scan ukur lilit kepada, tgk jantung berdegup x, tular femur, scan utk tgk pkembangan bby selari x dgn minggu kehamilan.. bkn detail scan.. detail scan tu scan tgk aliran oxygen, tulang blkg, buah pinggang & mcm² lg.. kalau dpt doc yg okay kt klinik, dia akn tlg scan kan jantina.. kadang tu doc x tlg scan jantina pn..

4y ago

20w ke atas

Doc buat scan biasa jew 2d.. Klu dah 20weeks selalunya doc akan gtau jantina baby..

Kk tempat saya 28 weeks baru skan jantina.