BERAT masa pregnt

Normal ka kalau kita mengandung berat akan semakin memberat.. adakah faktor ubat mempengaruhi juga?. risau lepas bersalin nk kembali ke berat asal susah pula..

12 Balas

smua org idamkn ada ank sis.. so bla da Tuhan bgi peluang tuk mgndung brsyukurla.. fikir naik bdn buat apa nk stress pentingkn dlu bby dlm perut tu sihat walafiat.. pas bersalin pantang betul² kompom bdn kembali slim.. smoga d permudahkn.. godblessyouu

5y ago

welcome.. takecare

Enjoy that moments sis demi anak. Masa hamil je dapat rasa semua tu. Syukur alhamdulillah diberi nikmat jdi ibu. N Paling penting makan maknan yg berkhasiat je untuk mummy n baby.

Klu tak ada anak, berat akan maintain jer.. Klu nak anak, mmg mcm tu la jdnya. Ikut badan ssorg. Ada jer slim. Tp kbykkan akan berisi.

normal sis.. bila da bersalin nanti . . time pantang . ikut pantang betul2 . fully bf pun boleh kasi slim juga sis. .

5y ago

u welcome mom😁

faktor baby, ada anak berat, xder anak x berat lah💆‍♀️..lebih baik fokus pada baby..janji baby sihat

5y ago

Ikutkan semua alhamdulilah oky. cuma trkjut tgk berat :) tqq ya awak. ada juga kata2 semgt.

It’s normal to gain weight during pregnancy. You can’t really control much except to eat healthy.

Saya naik 20 kg masa mengandung, sekarang saya dah 37 hari berpantang alhamdulillah dah turun 17kg

5y ago

okey sis. tq sy masih berbaki 2bulan nk meletop.

Redha jela sis.. Preggy nie mmg gitu.. Nnt da besalin turun balik berat tu

Normal sis, kita pon sama nak2 lagi bertiga bukan berdua🤭🤭

5y ago

wahhh best ya.. twin ni. Thniah sis. :) take care.

Sme la.. dri berat 65, skrg dah 83.. 😂😂

5y ago

Bising jugak😂 .. tpi xtau nk buat ape, mkn xbyk mne Pon,smpai suami ckap sye nak mkan Pon susah..