buku pink

Nak tya.. Buku pink sepatutnya buka bila ye? Kandungan brapa bulan utk buka buku pink?

54 Balas

sy 7w da bkk sbb darah tggi.. tp yg pekiknya doc n nurse kk tmpat sy kata, once confirm pregnt je terus bukk n sy kne marah sbb tau prgnt 4w lagi.. so dorg kata da lmbt.. ada yg kata 8w bru leh bukak buku..😅

Hari tu i pergi buka buku pink tu 13 minggu nurse ckp bila tahu pregnant kena pergi klinik ambil apoiment jgn tunggu lama.... sis pergi je klinik

Masa sya 7 minggu da buka. Call klinik buat appointment nk buka buku pink. Lagi bagus klu dah ada result scan yg mengatakan kita ni positif pregnant.

4y ago

Takyah bwk upt klu dah ada scan 🤗

Kalau 7 weeks pun tak nampak bby lagi boleh buka buku juga tak? Takut kandungan sebaliknya . Moga sy ada rezeki tuk tahun ni

3y ago

Sama situasi mcm saya. Tkok nk g kk sbb nnti bile scan tkot tk nmpk dn down 😭

week berapa-ii pun boleh . asalkan jangan lebih 12 weeks(3 bulan) depends on nurse kk tu ,ade yang marah ade yang tak

Saya msa ank sulung 4bulan baqu buka buku .. No2 buka buku awai 4week dah buka buku sebab excited dy lain macam 😂

4y ago

Nurse xmra ke lewat buka ?

Lps akak tau positif pregnant. G je terus klinik kata nk bukak buku. Huhu Sbb sy pun mcm tu dlu. Hehe

2y ago

Kene tnya klinik masing2 jgk tu…sebab ada klinik yg marah klu g buka awal…lewat sgt pun kene mrah jgk….

Kk kat tmpat sy hritu ckp. Kalau dah preggy..better bwt trus buku pink..tpi xtau la kalau tmpat sist..

4y ago

smoga kandungan sist sntiasa shat dan dlm keadaan baik..mngkin sbab sist prnah ada sjrah kggurankan..so kena sruh hold..

Kalau preg pertama kali 2 bulan pun boleh buat buku pink lagi nampak bentuk ye da jelas

Sye 6 weeks, awal da bukak sbb ade history misscariage dlu. Advisable sbelum 12weeks sis