folic acid

Nak tnye ibu2 kat sini..xpe ke kalau sepanjang mengandung tapi tak hri2 makan folic acid yg dc bgi? Sebab kdg2 terlupa nak makan..n nk tnye kalau mengandung mmg kena hri2 minum susu ke?

5 Balas

Saya nurse suggest makan before tidur. Saya pun bukan jenis consistent utk makan ubat semua. Husband siap suruh set alarm utk makan ubat 😆

5y ago

Mknanya folic acid ni boleh ambil sbelum atau selepas makan la ye? Sbb kdg2 terlupa makan smpai mlm pun sye tk mkn..kalau puan ckp sbelum tido pun boleh ambil, lgi senang😊