Cream Antibiotik

Nak tnye cream antibiotik ap utk luka czer berair (Air wrna kuning) ? Lubng tmpt berair xnmpk,tpi bila tekan area tu ad kluar air skit²..

7 Balas

Doktor sy dulu bagi cream fucidin. Sis g je farmasi bgtau pharmacist nnt diorang suggest. Sy dulu lepas mandi akn baring dan guna hair dryer utk keringkan lepas tu sy akan tampal dengan plaster yg kita boleh potong dan adjust sendiri panjang mana kita nak. Reason dia sbb sy tak nak tempat luka tu bergesel dengan underwear. Tp kalau awk demam dan tempat czer tu sakit better jumpa doktor

jangan sembarangan beli ubat kat pharmacy ya sbb czer ni kita deal dengan dalaman sekali. better pergi pac bgtau ada luka berair. kalau perlu nnt doctor akan ambik sample & bg ubat yg sesuai. sy luka terbuka haritu doktor bg solution hydroxin tk silap nama dia. semoga cepat sembuh ea sis.

sy cuci dgn ni stiap hri n lps mndi...lps dap2 ngn air ni,kipas kn skejp luka to... lmbp punca jgkitan kuman...klau rse brpeluh...pom blh dap2 dgn kain lmbut

Paling terbaik sis jumpa dr. Dr lagi tau apa yang sesuai. Takut infection. Kalau dah teruk sangat kang kena buka balik tempat czer tu kena dressing pulak.

Pergi jumpa doktor. Jangan memandai nak beli ubat sendiri. Nt jadi pape sendiri yang susah

jumpa doktor. so doktor akan bg nanti. jgn suka2 beli sendiri.

Jumpa dr tanya cream apa yg sesuai