Luka ceaser

Hi nak tanya normal luka czer jadi berair sikit tapi saya tekan tak sakit apapon luka saya mcm melecet

Luka ceaser
3 Balas

macam air bisa. just make sure luka awak kering je lepas mandi or lap selalu untuk elak peluh kawasan tu. kalau air tu keluar banyak sangat + darah better gi klinik. saya dulu macam sis sebab ada lubang besar mata jarum tu je dekat hujung jahitan tapi takde sakit apa kalau tekan. saya just bagi kering n dia baik tutup balik 2-3 hari lepas tu.

luka tu nak sentiasa kering sis.. saya klo dh mandi macm tu selalu saya lap2 dngan kain kering dn bersih.. klo kita selalu duduk.. lepastu baring.. cuba try pegang luka tu.. dia mesti basah2 sikit.. mesti kena lap2..

kalau keluar air jernih tu normal, air dri tisu kte. kalau air dgn nanah darah or berwarna, tu x normal.

1y ago

ye normal je