38 minggu

Nak tnya semua....klo.keputihan bercampur ngan cecair coklat tu apa ya... ada ka normal @pon kena g hosital.. skrg kandungan 38 minggu sdh.

57 Balas

Jd cam sy dear.. Keluar tanda cokelat tu means tanda pintu rahim dh terbuka n mkn ms gk utk sampai yg betul2. Mcm sy ambk ms dlm tempoh 5 hr dr turun tanda tu.. So bleh ready la brg2 hospital dlm kereta. Bykkn berjalan utk cptkn proses bukaan, bykkn solat taubat n praktis pernafasan semasa meneran

mcm saya kluar tnda coklt kul 5lbh ptg..tp x sakit..mlm ajk suami jln2 kt uptown..kul 3 pg kluar lendir coklt sakit prt nk berk pecah air ketuban sikit xkluar semua..kul 8.04 pg dh brsalin..alhamdulillah dprmudhkn

2y ago

lama tak contraction awak?

Tanda2 nak bersalin suda tu sis. Tapi tak semestinya bersalin masa tu juga. Tapi untuk keselamatan ibu dan bayi dlm kandungan baik sis cepat2 pegi hosp. Saya dulu ada spotting warna merah jambu sebesar syiling 50 sen masa kandungan 39 weeks. Saya refer hosp,doc scan dan buat urine test takut ada infection atau uri kat bawah. Alhamdulillah smua ok. 5 hari lepas tu saya bersalin.

sama mcam saya.. 38w2d keluar lendir + darah koko.. baby kurang gerak.. g hospital check bukaan 2cm baru.. kne than ward 1 hri sbb nk pntau gerak bby.. elok msk ward dia berjoget plk dlm prut.. esk hrinim dr srh blik dlu .. 4 hari kluar darah koko2.. mls nk g hsptl tkt srh blik lgi 😂 sakit prut xdea lgsung.. so tggu je lh lgi..

2y ago

sme sye 38 2w p blom ade tnde² lgi risau pulak rse hti,lmbt brnak nnti trpkse serah diri bomm je

saya baru lepas buat ECV pada 37w4d,,lepastu rasa sakit bahagian blakang pinggang n mcm cramp period..doctor check bukaan 2cm..stay kat wad bersalin 3hari..hari ke 3 tu check bukaan masih 2cm..doktor suruh balik dulu ,,time saya balik ada discharge lendir n darah..tapi sakit2 perut x da lagi,.x pegi hospital trus pasal baby masi aktif gerak n contraction masi manja2..due lagi 11 hari dri skrg..x sabar dah ni..hehe.#first baby

2y ago

Ncm mne sis? Dh slmt bersalin ke? Overdue x? Due saya lg 10 hr

jd mcm sy jgk... g hosp diorg ckp ni biasa2 ja.. klu trun air br btl... jd trun plak mmg sy xke hosp lg tggu sakit btl2 br g

3y ago

btul tu sis..tu biasa2 sje ..kputihan sje tu..klu kluar air bru btul2 nk bersalin

sya pun cam ni skrg , hari ni baru keluar lendir darah, takut nak pg hosp nti belum ada bukaan, kena suruh balik pula.

1y ago

Sama cm sy masa anak first. Kluar lendiri. P spital pagi tu dah 3cm then trus branak tghari tu jugak

normal ke kalau 38 mnggu kerap buang air besar ??

1y ago

sma dgn sya...kerap buang jgk..38week today

sye dah 38 mnggu 5 hari ... xde tanda tanda lagi ... dlm mase 8 hari xde pape sakit 17 hb dah kene serah diri ...

2y ago

same lh dh 38 minggu tpi tkde rse sakit² just skit perut kejap² je . itu normal ke ?

saya 37w4d pagi tadi keluar spotting warna coklat. check doc belum buka bukaan lg, kepala baby pon masih tinggi. cuma tanda dah nk bersalin. kene alert klo sakit contraction lebih 10 min or pecah air ketuban, terus dtg hosp. #firstbaby

2y ago

sama dgn sy 37w 4d keluar lendir + coklat sikit. tp belum ada sakit perut lg.. skng dh 38w 1d takde tanda lagi? sis dh bersalin ke?