38 minggu

Nak tnya semua....klo.keputihan bercampur ngan cecair coklat tu apa ya... ada ka normal @pon kena g hosital.. skrg kandungan 38 minggu sdh.

57 Balas

nak tye saya ada sakit macam perid tapi xde tanda apa2.. sakit tu mmg kerap datg.. dlm 30 saat lepas tu hilang.. xlama tu sakit balik.. macam sakit perid.. ne saya sakit dari ptg tadi.. lepas tu ne pg dlm kol 1.15 am sakit balik

3y ago

Pe yg sy thu tu satu tanda nk bersalin .. klau kerap skit n time dy lma tu tnda dy .. klau kejap2 tu palsu je

Dulu tanda coklat tu memang petanda bersalin dah untuk saya. Cuma saya tak terus ke hospital sebaliknya saya pantau pergerakan baby & tunggu sampai contraction dan darah merah.

saya keluar tanda koko n ade darah sikit.. g hospital, doc kate air keluban pecah sikit. kena tahan wad.. tp bukaan xde. knee tggu 24 jam pastu dorg bg induce drip.xde bukaan jugak.. heartbeat baby xde terus emergency czer.

normal ke kalau saya dh 38 minggu 2 hari tp perut asyik mengeras tp xskit pulak n belom ada tanda apa" .bile checkup jantung baby ad bunyi ,tapi isau jugaklaa sbb asyik mngeras .saya ank first xde pengalaman tu nk tnye.

mcm spotting gak tu.. jgn lasak sgt awk.. chill2 je. rest bed . takyah buat kerja rumah apa smua.. mcm sy jgak. tpi sy bru 12 weeks sbb lasak kerja sy tros spotting bpe hri yg lps.. rest well mumm

3y ago

awk bru 12 minggu mmg la jgn lasak2. yg ni dia dh 9 bln nk besalinn

saya xde tanda campur koko tapi hri tu masa kencing ade lendir putih macam keputihan sekali je malam tu lepas tu sampai sekrang xde ape² hri ni dh 38minggu 4hri ada 9hri lagi nk kena serah diri kalau xde tanda juga

Sy pun sma bru ada pg td sis.. Sis mcm mna? Masih ada lg ke kputihan campur coklat2 tu? Sy pun 38w jgk

3y ago

merilyn Ashraf sy pon Sama mcm sis.. sis dh bersalin ke?

Saya nak tanya ada tak kat sini cucuk vaksin dos pertama pada usia kandungan 38 week dos kedua lepas pantang ada kesan pape tak pada baby dan ibu?

3y ago

sy cucuk 38mggu..alhamdulillah xde pape pun..cuma tgn tmpt cucuk rse lenguh..lps 2hr dh ok xde lenguh dh😊

sy nak tanya turun darah dah 3 hari tapi sikit² .. jln blm buka tak sakit pon .. ada yg berpengalaman macam ni info ... tak pa ke lame dah 3 hari tu darah turun jln tak jugak buka..

maaf lari tajuk.. momy2 saya nk tnye.. kalau belum kelua tanda pegi klinik nak cek cm. boleh ke? contoh klau dah 39w or 40w. sbb risau pulak takde tanda lg ni..