Pernah tak upt berubah?

Nak tnya pada yg berpengalaman. Sy semalam awal subuh cek upt double line samar2. Mood dh brubah heppi dah. Sbb smggu sblum ni mmg ad skit dan xslsa di bawah perut ni .. Delay priod dh 5hari.sbb tu buat test upt. Lpastu sbb eksaited punya pasal, sy beli laa clearblue tester . Mlm smlm trus jugak sy check . Result "not pregnant" ..confius dh .kenapa nii..🥹. Relax je tgok result tu .. Lpas tu pagi ni . Sy chek lgi dgn upt biasa yg jeniis sama pagi smlm . Line double tp sipi2 je nampak, xterang mcm pagi semalm .. aduhh confius.. mcmna eh? hmmm ad yg pernah alami? Mcm xnk eksaited .tkut hati ni frust .. 😅😅 Mmg dlm .prncgn utk dpt anak. Bnyk kali dh delay priod (xlbih 4hari) dtg priod.. tp klini lama delay .. hopefully ad khabar gmbira... Tapi mcm ni pula ujiannya... #pleasehelp #ingintahu #confius

14 Balas

sy penah jugak kena dgn jenis upt keset.ingt sy sangkut sbb nampak 2 line,x samar sgt..masa tu delay period 2 hari.then beli clear blue digital,not pregnant,masih x puas hati,then cek kt klinik doctor ckp rahim nampak tebal,tunggu lg 2 minggu sama ada period atau kehamilan awal..last² selang 2,3 hari tu da period.sy bgtau doctor masa kt klinik,nape sy cek sendiri naik double line, tp clear blue not pregnant,doctor ckp,clear blue terlalu sensitit dan bole detect dgn tepat

smg ad rzki utk u sis..🥰 actually sy pn sblm ni mcm sis..cek upt,samar2 btl die tnjuk.byk kli try smp rsa kene scam 🤣disebabkn period dr zmn ank dara mmg xpnh btl,so mmg anggap x mengandung pn.tp,tnda² lain plk yg muncul even upt xnaik double line..slh 1 nya cpt pnt..so,after a few weeks,g klinik swasta..cek up pn still samar²..buat scan doc ckp nmpk kntung tp blm ad bby..almost 4weeks cmtu..now,da msuk 23++weeks..🥰

selalunya kalau clear blue mmg tepat. mungkin upt lain tu ada ralat (false positive). kalau masih delay period, boleh repeat upt lepas 1-2 minggu. jika ada duit lebih, boleh buat ujian beta hcg. yg ni mmg boleh detect terus kita pregnant or tak. moga dipermudahkan ya puan☺️

insya allah ada rezeki utk sis kdang2 upt nie susah nk detect hormon pregnant kita tu ada yg samar ada yg pekat kadang2 tkde detect pdhal pregnant...sis sabar ok 🙂rezeki bby tu sntiasa ada sy pn 5years mnngu 2garis biru hrap2 lpas nie rezeki sy pulak😊

sis track tak bila hari subur? klau tahu hari subur bila baru boleh cakap kita lewat period. cara check hari ovulasi melalui OPK BBT Cervical mucus applikasi period tak boleh follow sgt tambah lg jenis period tak on time.

sy last period awal bulan 8, akhir bulan 8 sy check 2 kali tapi negatif...hujung bulan 9 sy test lagii, naik 2 line...2 kali check, then 1/10 sy pegi klinik utk sahkan. Alhamdulillah now 14w dah.

kalau still tak period, try pakai dip n tell murah sikit. saya delay period 4 hari pun dah naik terang double line. lepastu baru saya repeat pakai clearblue digital.

2y ago

masa check tu kalau boleh first urine la lg tepat.

Saya pernah baca pengalaman org lain test pakai brand lain +ve tp pakai digital CB -ve. Cuba awak beli CB yg biasa tu. Atau beli yg dip n tell punya brand.

Saya pernah haritu lambat haid 1 minggu , ingatkan pregnant , rupa2nya period . Kesan stress melambatkan kita punya kesuburan . So kita jangan stress2 .

tunggu lagi seminggu. buat test lagi. kalau tak sabar pergi jumpa doctor cakap nak buat blood test untuk cek beta hcg. yang tu lagi tepat.