SAKIT PERUT

Nak tnya mommy dlm ni..sy ni first pregnancy.. baru 12 weeks..normal ke bila tgh puasa ni perut kerap sakit.. kadang2 rasa mcm sakit yg pedih.. kadang2 perut mcm bergelora..perut yg bawah pusat..

4 Balas

Sila buka puasa jika begitu. Ibu hamil diberi Kelonggaran untuk berbuka puasa awal sbb keadaan yg memudaratkan diri dan kandungan. Esok atau bila2 free, Pergi jumpa doktor dapatkan nasihat samada puan sesuai teruskan berpuasa atau berbuka awal jika keadaan gitu datang lg.

1mo ago

Sama

Saya cuba puasa juga, kandungan 14week. Tapi bila rasa mcm awak rasa saya terus berbuka 💪🏼🥰 nanti lps buka perut Okay. Kalau memudaratkan baik buka je awk, risau pada kandungan jatuh pada hukum makruh berpuasa.

awak, kalau rasa tak okay, better jgn paksa la. risau kt baby je.

2mo ago

Tq mommy atas nasihat

jgn paksa diri berpuasa ye..ikut kemampuan diri