Ubat Selsema

Nak tnya la,bahaya ke kalau ibu mengandung makan ubat selsema nama ubat nya tablet allersin-f

17 Balas

Rujuk doctor sis. Bolehh je klau nak mkn ubat selsema ..tp kna jmpa doktor dlu..sy bru2 ne pun kna bg ubt selsema loratadine.. Ubat allersin tak pernah lg

Doctor bagi saya Piriton, saya makan sekali sahaja sebab eskonya dah baik terus. Yang penting tanya doctor dulu before consume any meds.

Sy x sure tp hri tu sy jumpa doc, doc nasihatkn jgn makan ubat2 yg mengantukkan mcm ubat selsema n ubat batuk takut effect pd baby

Tak pasti lah sis ubat allersin ni.. selalu kalau hamil and kena selsema kena rujuk doc sbb tak boleh ambil ubat sembarangan.

Saya dulu kalau selsema or demam pegi klinik.. doc ckp tak bole bgi ubat.. risau ke baby .. doc suruh mnum air masak byk2 je

Cuba tanya doctor dulu ubat apa yang okay nak ambik if selsema masa hamil. tak pernah dengar nama ubat allersin f ni

Better pergi klinik jumpa dktr utk dptkn ubt yg sesuai utk ibu mengandung. Ubat Allersin ni baru first time dengar.

Minta nasihat ngan doc.. doc bagi ubat khas tuk pregnant.. bahaya tu ada tapi kalau atas nasihat doc then ikut jela

Kalau loratadine sya pernah lh mkn dulu msa pregnant. Tu pun kena dpt surat dri doc if nak beli dekat farmasi

Dah jumpa doctor? If doctor bagi ubat then ikut jela nasihat dia. Doctor lebih tahu apa yg ok apa yg tak