serah diri di hospital

nak tnya klau ada gdm doc akan srh serah diri awal due ke..sbb saya ada gdm..lepastu sya perasan dkt buku pink delivery on 38 week 12/3/2024 tp due saya 26/03/2024...ada yg thu atau pernah melaluinya x..klau ada bleh kongsi kan x 🥺

8 Balas

sy gdm ubat & insulin, memang kene serah diri 38 minggu. anak 1st. sy serah diri ahad 2.30 petang, datang2 dah ada bukaan 3cm, so takde induce pape tunggu bukaan full sendiri. mula rasa sakit contraction isnin 4 pagi. isnin 9.41 pagi dah bersalin 😂 sy buat sama je macam kebanyakan tips, ini sy buat seminggu sebelum serah diri. - senaman butterfly - senaman induce labor ikut youtube - jalan itik ( tak banyak sgt sbb tak larat ) - squat ( tak banyak jugak sbb tak larat ) - berjalan dekat taman semampu boleh juga amalkan ayat 1 surah al-fath sambil usap perut ke bawah. insyaAllah boleh bersalin normal. doa banyak2 pujuk baby.

Gdm mmg selalu dinasihatkan bersalin awl terutama yg ubat atau insulin. Selalunya induced labour sis. Takde terus bedah melainkan ada komplikasi lain. I GDM on diet. Memandangkan sy selalu workout dari awal mengandung, start 3rd trimester sy cuma focus kan delivery workout je maknanya squat, jalan itik lunges semua lah yg focus lower body. 37w 2d jalan buka sendiri 3cm. Baby keluar 2d later 3.33 kg. Jgn risau k fikir positive 💪🏻

sy ada gdm. kbetulan time tu air ketuban sy kurang detect 36week. so, 37w1D terus serah diri. awak klu tk ade sbb lain, hnya sbb gdm je, mgkin dr tak nk ade ape2 maslh dkmudian hari, so nk slmatkan awk, dr pilih delivery awal. so ok je sbnrnye.

5mo ago

aamin

Saya serah diri awal sebab baby besar 😅 Doktor taknak tunggu sampai 40week sebab dalam scan 3.8kg dh masa tu baru 37week 5day 😅😅 Tapi yg keluar hampir 3.6kg huhu saya gdm on metformin

5mo ago

Takpe.. doa banyak2.. percayalah doktor akak buat yg terbaik untuk selamatkan awak dan baby

kalau gdm memang kena serah diri awal.. beranak awal.. sebab doc takut baby reput kat dalam rahim sebab gula gdm.... saya pun gdm.. saya bersalin normal sis.. jangan risau..

5mo ago

sya first preggy so gementar skit

Awak GDM on insulin/ubat ya? Jika ya, betul kena serah diri pada 38 week. Nanti reconfirm dengan doktor awak tarikh serah diri tu.

5mo ago

32 weeks

Saya pun masa pernah gdm juga tapi anak kuar awal dari tarikh due.tp sy gdm on diet.

awk gdm ubat ke? klu gdm ubat mmg 38w serah diri.

5mo ago

saya first preggy so gementar skit