barang bayi

Nak tnya ibu2 berpengalaman semua. Saya bru pertama kali hamil. Jd agak keliru barangan bayi apa yg perlu dibeli? Dan dalam brape jumlah yg perlu disediakan? Contoh baju dalam brape helai. Sbb ada yg ckp jgn beli skit nnti xckup pulak. Ad ckp jgn beli byk nnti baby cepat besar. 😅 Anyway tq in advance buat yg membantu.

4 Balas

Saiz bju new born trlalu kecik bby mmng cept mmbesr.. jdi klau bli saiz 3-6 month ok lah.. sis kna list kn smua brg yg perlu.. mcm sy bli skit2 jdi xthu bdget keseluruhn nye bpe.. bli lah dlm anggaran bju lenggn pndek 4 helai lenggn pnjng pn sme 4 helai.. nti bole bsuh2 pkai..moga urusan sis di permudah kn yew..

Beli saiz nb sikit je dulu. Mcm sy byk ambik saiz 3-6m. Jumlah baju tu ikt bajet. Kalau beli xbyk, kena rajin basuh je. List brg nk beli boleh google. Sy dlu pn cari kt google pstu shortlisted kn ikt bajet sdri.

saya beli baju semua 0-6m..beli x banyak..dlm 5 psg baju siang, 5 psg baju malam..boleh google nanti byk yg share..

sis boleh cek d google untuk lebih fhm