22w.

Nak minta pendapat..saya tgh hamil anak pertama..MUMMY2 YG BERPENGALAMAN,1ST TIME NAK SAMBUT BABY,KEPERLUAN APA YG DISEDIAKAN DULU?? contoh baju ke,botol susu ke,atau apa?? Dan biasanya start beli masa kandungan masuk brp bulan? Lambat sgt ke saya sbb belum sedia 1 pun barang?

2 Balas

Sy mula bli brag Skit2 bla kandungan cecah 6 bulan. Sy mula bli bju2 baby, ampaian baby, n smua tu unisex. Sbb blm thu jntina. Tp alhamdulillah skrg dh 9 bln complete dh smua. Tgu msa je. Klu sis nk bli Skit2 pn bole.. Klu x.. Bli skligus je.. Tp modal bsarla

Saya masa 1st preggy bende pertama sye beli stroller dengan carseat sbb barang mahal. Then cari botol susu, tilam baby, masuk 7 bulan ke atas baru start beli baju ckit ckit. Then masuk 8 bulan beli keperluan mak utk berpantang.