folic asid

Nak tnya. Folic asid ni perlu diambil weeks ke berapa. Ni bru 7 weeks. Anak first. Tq ?

16 Balas

sy amek sblm kawin...mkn pun ikut suka😂😂smpaila dpt pil acid folik vitmin smua dr kk..astu stop acid folik yg bli kt lua n trus amlkn yg kk bg...die sme je...acid folik smua sme...cuma kk.puNya die lbih lngkap..

Sebaik saja rancang utk pregnant dah kena start makan folic acid, tak perlu tunggu dah pregnant baru makan. First trimester folic acid sangat penting utk pertumbuhan janin.

4y ago

Okay t.kasih 😊

folic acid boleh ambil dari sebelum mengandung lg sis , so bila dh pregnant lagi la memang kena ambil . Tahu je pregnant,better ambil je terus

sebelum pregnant daa bole amik, sape nak merancang ade baby pun kena amik asid folic then daa pregnant pun kne amik sampai laa nak beranak

4y ago

Ambil 3 bulan sebelum nikah sampainl hamil disarankan 3 bln kandungan saja.

seeloknya 3 bulan sblum pregnant lg kena amk .. hehe .. tp sy haritu dah sebulan lebih baru tahu pregnant terus amalkan je

patut 3 bln sblm plan pregnant lg dh kene mkn folic sis

Dri awal remaja sblom khawim dh boleh ambil dh...

Sebelum pregnant lagi dah boleh start amalkan.

Sejak tahu kita mengandung sis

Amalkan since tahu pregnant