Berat badan baby

Hi nak tnya ade tak cara utk naik kan berat badan baby? Timbang 4bln 5.8kg je.. mse 3bln hritu 5.7kg.. naik sikit sgt.. anak sy mnum susu fm shj.. dutch bby.. tu Bru tukar sbb mnum susu jenis lain dia jdi sembelit.. dutch bby ok berak ok.. cuma berat badan je xnaik.. ke sbb susu ye ?

10 Balas

Refer graf. Kalau doctor or nurse tak mention apa2 pasal berat, x perlu risau. Lain baby lain perkembangan. Baby yg lahir 2kg tak akan sama perkembangan dengan baby yg lahir 3kg. Apa2 pun, tengok graf baby tu sendiri. Kalau steady naik, tak perlu risau. Asalkan baby active dan x ada masalah apa2 ibu2 tak perlulah risau. Berat baby bukan perlumbaan.