Berat baby 2 bulan

Maaf mama smua, tumpang tnya . Ank sy bru masuk 2 bulan dan harini cucuk dan timbang. Bila timbang nurse gtau bert bby xnaik mana , sy kurg bf sbb czer sy trbuka sikit sblum ni. Jd bby bnyk mnum susu fm. Sy guna susu dutch baby . Msa lahir bby bsar , 4.3 kg. Skrg bert dia 5.3kg .. jd sikit sngt naik nurse gtau. Nurse akn cek blik next month, boleh x bg tips mcm mna nk naikkan bert baby? Perlu tukar susu ke stay.. mcm mna? Baby skrg mnum 90ml , kekerapan lebih 10 kli shri . Berak kncing mcm biasa .. terima kasih #pleasehelp #advicemommies #ingintahu

4 Balas

Rasanya okay dah tu minum 90 ml setiap 2 ke 3 jam. Baby ni lain2. Kadang2 ada yang kuat minum susu tapi tetap lambat naik. Takpa ibu. Jangan risau. Asalkan baby cukup susu, kencing berak okay, nothing to worry. Kalau dr dekat kk saya dia tak kisah kalau berat naik sikit kalau baby tu cukup susunya.

Owh 2 bulan naik 1kg je ye. Anak sy 2bulan total naik 2.7kg. Saya mmg jaga waktu tido dia, tk bagi berjaga lebih 90minit

3mo ago

macam saya last choice terpaksa buai. tidur 10 minit, bangun, tidur 20 minit bangun. berat naik sikit. lepas guna buai alhamdulillah lena tidur. lepas dah nyenyak saya off machine buai

Saya share sini jadual tidur mengikut umur

4mo ago

Yang ni pula average awake windows untuk baby

Jadual tidur baby okay tak?

4mo ago

Saya share jadual tidur kat comment section baru.