Menyusu ank

Nak tnya.. Ada ke ibu2 Yang mnyusu anak lebih 2 tahun?

8 Balas

Saya, 2 tahun sebulan sekarang. Masih kuat menyusu bila dia betul2 nak atau nak tidur (mengempeng). Masih fasa nak wean off, marah dia bila kita tutup tak bagi susu. Insya Allah berperingkat nak wean off

Ada.. anak sy direct bf sampai 3 tahun lebih. Anak lelaki. Tak pandai hisap botol susu pun. Dia minum susu kotak je. Lama2 susu badan kurang sendiri. Dia pun wean off dgn sendiri nya.

3mo ago

Betul.. anak saya pakai straw je. Senang takde mak nya susah nak berbotol. Haha

saya. sy menyusu sampai umur 3 tahun & sampai skarang 24tahun tgk susu apa apa pun sy tak suka minum

ank sy yg ke2 bf smpai 3 tahun lbh.. tp da nk msuk 3tahun tu, susu pn da kurang bnyk.. x mcm mse mule2..

anak 1st menyusu badan sampai 2.5 tahun. sebolehnya masa 2 tahun lagi dah wean off.

Anak no 2 saya lelaki, nyusu badan sampai 3tahun… Ngam2 3 tahun

kakak ipar sye nk dkt 3thun dia menyusu. tp dh stop bf

anak saya wean off sendiri time 2tahun1bulan