menyusu

Hai..ank sya baru 3 buln..tetapi kalau mnyusu dia nak time tido jee n dlm buaian...normal ke?

2 Balas

bahaya menyusu dlm buai boleh tersedak..3 bulan tu kecik lagi.bby sya 4 bulan lebih skrg ni lepas nyusu sya pastikan dia betul2 sendawa baru masuk buai.tak berani amik risiko skrg byak kes bby mningal tersedak susu.

Setahu sy seeloknya jgn biarkan bayi mnyusu dri botol sambil baring. Ada risiko bayi tersedak susu. Klau df sambil baring tkde masalah kot.