Berat badan naik mendadak

Hi nak tny, sya skrg 13w pregnant tpi berat naik mlampau2. Alhamdulillah xde alahn tak lalu makan. Ada sape2 penah alami bnda yg sme x?klu nk diet blh share tips x sbb skrg mmg asyik lapar je. Dh lar next check up kene minum air gula?

1 Balas

Mkn sikit2 tp kerap, jgn bg kenyang sngt sbb cpt lapar kan, jgn slalu mkn minum bnda2 manis, bnda manis pun blh buat berat naik mndadak , kalau lapar mkn buah je, lpas mkn tnghri n lapar balik sy mkn buah je